Partiledardebatten

Då var årets första partiledardebatt avklarad. Detta spännande år 2009 där vi svenskar ska rösta till Europaparlamentet och vissa av oss rösta i kyrkovalet. De stora etablerade partierna kommer såklart att lägga mycket kraft på just Europaparlamentsvalet.


 Dagens debatt handlade däremot inget om de kommande valen men däremot handlade den om de viktiga frågorna arbetsmarknadskrisen, finanskrisen och om det pågående kriget i Gaza. När det gäller arbetsmarknadskrisen var det inte mycket nytt från något håll Alliansen fortsatte med sitt eviga tjat om att de gör mest i världen för att lösa detta. Detta är ju befängt de står och tittar på och väntar på att denna kris ska gå över. De går inte in med nya reformer om hur ungdomar ska kunna komma in på arbetsmarkanden. De stramar åt sjukförsäkringen så att fler sjuka människor ska komma in i arbete och tvingas lida när de går till jobbet, men också VAR finns jobben att gå till? Det rödgröna blocket med socialdemokratin i spetsen förde en hård kritik mot deras försjunkenhet i denna fråga. De gav förslag på att öka platser för vidareutbildningar istället för att minska dem som Alliansen gör. Genom bättre utbildning kommer det också att skaffas mer jobb i framtiden och Sverige kommer att ligga i framkant när det gäller kunnande.


När det gäller kriget i Gaza håller jag stenhårt på Lars Ohly där han står upp för Gazas rätt i denna fråga. Det är Israel som under lång tid har förtryckt det palestinska folket i Gaza. De har under 10 år brutit mot en mängd mänskliga rättigheter särskilt mot kvinnor och barn som utsatts för misshandel och våldtäkter. Det är Israels bomber som har dödat nästan 1000 civila ner i Gaza under kriget. Vi i västvärlden måste göra något. Vi kan inte bara sitta och titta på när Israel bombar sönder Gaza city. Det tycker jag att Lars Ohly gjorde helt rätt som stod upp för dem. Fast jag vet att det är inte enbart i Israel som felet ligger. Hamas har under årens lopp dödat ett flertal Israeler under sina terrorattacker men man får inte ge Israel rätt att föra ett fullskaligt krig för det.


De övriga Partiledarna kom mycket med att Hamas var ledande i kriget, det är därför som det är krig. KOM IGEN det är ett krig vi talar om säger det igen nästan 1000 oskyldiga har dött under kriget.


I övrigt handlade debatten mest om att oppositionen kritiserade och alliansen kom dragandes med de gamla hoten om Vänsterpartiets förflutna som kommunister och Lars Ohlys gammal citat om att han gillar Cuba. Det var alltså en helt vanlig debatt där opposition klagade och majoriteten kontrade. Såg tyvärr inte hela debatten så jag kan inte uttala mig om vilka som var bäst men läser man på ett antal olika sidor så var det ganska jämt de vänstervridna tidningarna säger att oppositionen vann och de högervridna sidorna menar att alliansen gjorde det så det är svårt att avgöra men jag tycker det är synd att vi får leva med en regering som sitter och sover i dessa tider i stället för att regera som de har i uppgift att göra.


Ha det bra så hörs vi i kväll!       


Kommentarer
Postat av: Joacim

Alliansen äger, så är det bara. :P

2009-01-14 @ 18:19:29
URL: http://joacimlindvall.se/
Postat av: Geoge Best

Klart att Alliansen äger. Oavsett om gått 9 år i skola eller 20 år så finns inte jobben så finns dom inte. Det är upp till oss att köpa så det finns att göra....

2009-01-14 @ 20:12:33
Postat av: Anonym

Klart att Alliansen äger. Oavsett om gått 9 år i skola eller 20 år så finns inte jobben så finns dom inte. Det är upp till oss att köpa så det finns att göra....

2009-01-14 @ 20:13:26
Postat av: Mutti Russia

Din syn på politiken verkar vara ganska vänstervriden, vilket du bör nämna innan du skriver en förkortad version av en partiledardebatt i din blogg... Det finns faktiskt små barn som är ganska lättlurade och kan lätt glida in på "the dark side" av politikens olika sidor och hörn... Innerst inne vill du, precis som jag att våra barn inte ska blir vänstervridna samhällsbärare som blir bidragsberoende vilket senare garanterat leder till heroinmissbruket som i sinn tur är oerhört svårt att bli kvitt med... För det är precis vad sossarna står för, missbruk och beroende! Till sist vill jag bara påpeka att Vänsterpartiet är alldeles för flata sedan den store och älskade Stalins (vars pappa tydligen var ganska nedsupen och hungrig av sig) bortgång stod och bankade frenetiskt på dörren år 1953! Nu vet jag inte vad jag ska yra om längre. Ha det bra! Pusspuss

2009-01-24 @ 18:05:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0