Hockey

Eftersom inte Internet funkade igår så kommer en summering av gårdagens fulla omgång i Elitserien med särskild fokus på matchen HV71-Linköping.

Den stora seriefinalen tillika E4-derbyt mellan ettan Linköping och tvåan HV71, slutade 3-3 i en ganska tråkig match. HV spelade bäst i första, men det var LHC som tog ledningen efter ca 5 minuter och HV kvitterade mindre än 1 minut efter detta mål och det var omgångens näst snyggaste mål det gjordes av Mattias Tedenby vår lilla trollkar. Resten av första gick lite på poäng till HV. HV fortsatte i början av tredje och i Power Play kunde Jukka Voutilainen göra ledningsmålet. Efter en liten paus i andra tog LHC över och HV bjuder på två mål och det är LHC som vinner andra perioden. I tredje går HV ut hårt och försöker få till en kvittering och det dröjer 5 minuter innan Teemu Laine rycker sig fri efter slarv i ett power play för LHC och dra Daniel Henriksson i målet och fastställer slutresultatet 3-3. Resten tredje perioden spelar lagen mest av fast det är LHC som får de farligaste chanserna t ex. Ett TRE mot NOLL läge mot Stefan Liv, men "Svinet" Andreas"svikaren"Jämtin missar. Då var man glad. I förläningen sedan så gjorde Stefan Liv några grymma räddningar till och rädda HV från en förlust. Matchen som helhet går nog till LHC på poäng.

Det tre bästa spelarna i HV:

1. Stefan Liv = För sina avgörande räddningar framförallt i slutet.

1. Mattias Tedenby = För sina grymma dragningar och ett väldigt vackert mål.

1. Daniel Grillfors = jobbar extremt hårt och igår hade han också två assister.

I de övriga omgångarna kan man anmärka på att Frölunda förlora den fjärde matchen i rad och det var med 5-0 till Rögle. Djurgården kämpade till sig 3 viktiga poäng i botten i och med 2-1 borta mot Skellefteå. Färjestad slog Södertälje med 6-3, där kan man anmärka på att Yared Hagos gör sitt första mål i år och det direkt i sin nya klubb efter 28 mållösa matcher i HV71. MoDo tog dessutom en ny trepoängare mot Brynäs efter 2-1. Sista matchen i omgången var Luleå- Timrå där TIK vann med 4-3 efter en spännande match och kanske årets snyggaste mål. Gjort av Linus Omark. Målet kan du se här och här kan du också se Tedenbys mål: http://www.youtube.com/watch?v=Y0vOfjqV8s0

Nu ska jag fortsätta kvällen med min underbara flickvän Sandra framför TV:n och troligtvis På Spåret och Let's Dance